Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Módszerek a szorongás csillapítására
  2024-01-01 22:41:04, hétfő
 
  Napjainkban nagyon sokan küzdenek szorongással. Nem is csoda, hiszen az élet nem könnyű. Az utóbbi években nagyon sok olyan változás történik az életünkben, amelyek megnehezíthetik a mindennapjainkat. Az emberek stresszesek, sokat idegeskednek, és nagyon sokan küzdenek meg a szorongással is. Pedig mindenképpen kell ez ellen valamit tenni, hiszen a szorongásnak csakúgy, mint a stressznek és a depressziónak, nagyon sok negatív hatása van a testi és lelki egészségre. Mutatunk is néhány ötletet, amelyek sokat segíthetnek a szorongás csökkentésében. Ha ezek közül csak egyet próbálunk ki és illesztünk be a mindennapjainkba, már akkor is nagyfokú javulást tapasztalhatunk meg.

A szorongás oldására és csökkentésére nagyszerű lehetőség a rendszeres mozgás és edzés. Edzés közben a szervezetben endorfinhormon szabadul fel. Ez egy olyan vegyi anyag, amelynek hatására boldogabbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezhetjük magunkat. A rendszeres testmozgás még az önértékelésre is pozitív hatást gyakorol. A rendszeres séta közben pedig azt vehetjük észre, hogy kitisztul a fejünk és a gondolataink ismét pozitívvá válnak.

Az aromaterápiáról se feledkezzünk el, hiszen az illóolajok nemcsak a testre, a lélekre is rendkívül jó hatást gyakorolnak. Szorongás esetén a következő illóolajok lehetnek a segítségünkre: bazsalikom, levendula, bergamott, kamilla, zsálya és citromfű.

Az alvásnak is gyógyító ereje van. Ha nem alszunk eleget, az nemcsak testi problémákhoz vezet, de még a lelki problémákat, többek között a szorongást is fokozza. Ha eleget alszunk, akkor ki tudjuk magunkat pihenni, ami azt eredményezi, hogy sokkal jobban szembe tudunk nézni a napi gondokkal.

A szorongás kezelését biztosítja, ha mindennap tudunk olyan tevékenységeket is végezni, amelyek ellazítanak bennünket. Ez lehet valamilyen kreatív hobbi űzése, a meditálás vagy éppen az olvasás. Mindegy is, hogy mivel töltjük a szabadidőnket, egy a fontos: legyen szabadidőnk, mert az állandó munka is felőrli az idegeinket.

Az élet nem könnyű, de rajtunk is nagyon sok múlik. Ha pozitívan gondolkodunk, akkor esélye sem lesz a szorongásnak.

A mélylégzés-technika elsajátítása is nagyon hasznos lehet, ha szorongásban szenvedünk. Üljünk le egy székre, üljünk egyenesen, vegyünk egy mély lélegzetet az orrunkon keresztül, tartsuk benn 3 másodpercig, majd lassan fújjuk ki a levegőt. Mindeközben lazítsuk el az állunkat, az állkapcsunkat, a vállunkat és a hasi izmokat. A mélylégzés-technika segít a pulzusszám és a vérnyomás mérséklésében, ezzel pedig jelentősen csökken a stressz-szint is.

Létezik egy úgynevezett 3-3-3 szabály, amely szintén segíthet a szorongás oldásában. Ha stresszesnek érezzük magunkat, akkor váltogassuk a fókuszt. Először nézzünk rá 3 különböző tárgyra, majd nevezzük is meg ezt a 3 dolgot. Ezután összpontosítsunk 3 hangra és nevezzük is meg azokat. Azután pedig mozgassuk meg 3 testrészünket és nevezzük is meg ezeket. Ez egy nagyon egyszerű gyakorlat, de hatékony.

A zene bizonyítottan csökkenti a pulzusszámot és a vérnyomást, ugyanis endorfinhormont szabadít fel a szervezetben, amely nagyon hatékony a szorongás oldásában.

A mély légzéshez hasonlóan a nevetés is megnöveli az oxigénszintet a szervezetben, és segít az izomlazításban is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: mindennapjainkba, összpontosítsunk, mindennapjainkat, tevékenységeket, tapasztalhatunk, aromaterápiáról, megnehezíthetik, endorfinhormont, izomlazításban, endorfinhormon, csökkentésében, csökkentésére, állkapcsunkat, önértékelésre, testrészünket, szabadidőnket, depressziónak, mérséklésében, segítségünkre, bizonyítottan, oxigénszintet, szervezetben, elsajátítása, gondolataink, mindenképpen, szorongással, boldogabbnak, szorongásnak, gondolkodunk, problémákhoz, pulzusszámot, idegeskednek, feledkezzünk, szorongásban, stresszesnek, ellazítanak, utóbbi években, emberek stresszesek, szorongásnak csakúgy, szorongás csökkentésében, szorongás oldására, rendszeres mozgás, szervezetben endorfinhormon, olyan vegyi, rendszeres testmozgás, rendszeres séta, gondolataink ismét, illóolajok nemcsak, következő illóolajok, nemcsak testi, lelki problémákat, napi gondokkal,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Leonardo da Vinci gondolata  Az igazi szeretetért rendszeri...  Makszim Gorkij gondolata  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Png virág  Mindig jusson idő nevetni  Png férfi  Nagyi telefonál  Nagyi telefonál  Egy bizonyos határt  Tavaszi kép  Png ház  Hogy lehet megtartani  A sors  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Nem számIt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Julian Brass gondolata  Albert Einstein gondolata  Alázat  Aki nem dolgozik, ne is egyék  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kerüld el az evangélium örömén...  Mindig jusson idő nevetni  Az engedelmesség miért nem vál...  Zilahy Lajos gondolata  Szép napot kívánok  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Egy lelki imádság  Julian Brass gondolata  Png cica  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Reménység és erő Krisztustól e...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 19  Png kislány  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Nem tudhatod  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Még csak most kezdődik a nap  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
utóbbi években, emberek stresszesek, szorongásnak csakúgy, szorongás csökkentésében, szorongás oldására, rendszeres mozgás, szervezetben endorfinhormon, olyan vegyi, rendszeres testmozgás, rendszeres séta, gondolataink ismét, illóolajok nemcsak, következő illóolajok, nemcsak testi, lelki problémákat, napi gondokkal, szorongás kezelését, meditálás vagy, állandó munka, mély lélegzetet, orrunkon keresztül, hasi izmokat, vérnyomás mérséklésében, úgynevezett 3-3-3, szorongás oldásában, nagyon egyszerű, zene bizonyítottan, mély légzéshez, mindennapjainkba, összpontosítsunk, mindennapjainkat, tevékenységeket, tapasztalhatunk, aromaterápiáról, megnehezíthetik, endorfinhormont, izomlazításban, endorfinhormon, csökkentésében, csökkentésére, állkapcsunkat, önértékelésre, testrészünket, szabadidőnket, depressziónak, mérséklésében, segítségünkre, bizonyítottan, oxigénszintet, szervezetben, elsajátítása, gondolataink, mindenképpen, szorongással, boldogabbnak, szorongásnak, gondolkodunk, problémákhoz, pulzusszámot, idegeskednek, feledkezzünk, szorongásban, stresszesnek, ellazítanak, mindeközben, úgynevezett, váltogassuk, problémákat, segíthetnek, másodpercig, gyakorolnak, stresszesek, napjainkban, eredményezi, szabadidőnk, lélegzetet, pulzusszám, rendszeres, idegeinket, testmozgás, szenvedünk, mélylégzés, jelentősen, illesztünk, szorongást, érezhetjük, illóolajok, stressznek, valamilyen, egészségre, bazsalikom, életünkben, vérnyomást, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.